Idag, söndagen 4 juni, på andra dagen av Svenska Jägareförbundets årsstämma vid huvudkontoret i Öster Malma, togs ett enhälligt beslut om att gå vidare med resultatet av motionerna rörande bågjakt som avhandlades 2016.

Dessa “bågjaktsmotioner” gav  Jägareförbundets styrelse 2016 i uppdrag att ta fram ett “Regelverk för införande av bågjakt”. Ett förslag till regelverk skickades under våren 2017 ut på remiss till samtliga länsföreningar. Remissvaren samlades och sammanställdes i en kort presentation som visades under Jägareförbundets årsstämma idag.

Det ändringsförslag som inkom via remissvar och som är mest intressant för oss bågjägare är att regelverket ska ändras så att det omfattar allt vilt förutom stora rovdjur och säl som jaktbart vilt. Den ändringen, som också antogs av årsstämman, innebär alltså att även älgen tas med i regelverket. Dessutom var det ett antal mindre ändringar rörande tekniska benämningar.

Det är viktigt att komma ihåg att det fortfarande är Svenska Naturvårdsverket som beslutar om införande av bågjakt och alla detaljer. Ändå är vi i Bågjägareförbundet mycket glada över detta stöd från våra jaktkamrater inom Jägareförbundet.

Årsstämman beslutade enhälligt och utan vidare diskussioner att ge Svenska Jägareförbundets styrelse med nyvalda ordförande Torbjörn Larsson i spetsen (Stort grattis och lycka till!) i uppdrag att i samarbete med Svenska Bågjägarförbundet arbeta vidare mot berörda myndigheter för att bågjakt ska införas i Sverige.

Kategorier: Nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Nyheter

Dansk motion om hjortjakt med båge.

Danska regeringen lägger fram ett förslag om jaktlag. Klicka på länken för att läsa om vad som händer inom bågjakten i Danmark.

Nyheter

Svenska Jägareförbundet vill ha bågjakt

Följ länken för att läsa om Svenska Jägareförbundets syn på bågjakt.

Nyheter

Årsmötet i boken

Efter en hel helg i bågjaktens namn har vi nu haft både årsmöte i Ånnaboda och årsmötesjaktstig på 3Dranchen norr om Örebro. På lördagen började vi med att träffas till gemensam lunch där vi hade Läs mer…