Ett fantastisk positivt och visionärt samarbete mellan Svenska Jägareförbundets (SJF) och Svenska Bågjägareforbundet (SBJF) lovar bra för framtiden för jakt med pil och båge i Sverige. Vi kommer samman utforma förslag till regelverk, så att beslutande instans blir Naturvårdsverket.

Positiv beslut blev fattat för denna motion på SJF´årstämma “Förbundsstyrelsen föreslår att årsstämman uppdrar åt förbundsstyrelsen att i samarbete med Svenska Bågjägareförbundet, på lämpligt sätt utforma ett förslag som utifrån tekniska och juridiska krav följer föreslagna riktlinjer för bågjakt samt driva frågan på lämpligt sätt mot berörda myndigheter.”

Förslaget har varit ute på remiss hos Jägareförbundets länsföreningar. 16 av 22 har besvarat remissen. Se nedan vilka synpunkter som inkom:

2017 06 08 Remissvar

Vissa justeringen är redan gjort, se nedan. Där finns frågor kvar rörande bl.a. hur uppsiktsjakt löses rent juridiskt? Finns det anledning att införa indelning av pilbågar för “högviltjakt” och “småviltjakt”?

2017 06 08 ForslagAndringarRegelverk

Frågor kring krav på jägaren och pilbåge/pil samt utbildning och bågjägarexamen skal vi också jobba vidare på.

Vi i SBJF ser fram mot en spännande höst med fortsatta jobbat på de sista utmaningar i regelverket kring bågjakt.

 

Else Ammentorp

Ordförande

Kategorier: Nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Nyheter

Medlemsavgift 2018

Gott nytt år. Nu börjar det bli dags att betala medlemsavgiften för 2018. Betalningsinformation

Nyheter

IBEP kurs i Kalmar

Det planeras en IBEP-utbildning i Kalmar 3-4 februari 2018. 3-4 februari 2018 /Lördag-söndag Kursansvarig Ulf Backman Tel:0705251837 För att anmäla dig betalar du in på Plusgiro 495 61 24-4 Om du inte är medlem: 2998:- Läs mer…

Nyheter

Danmark jagar hjort hösten 2018

Danska Folketinget har idag 2017 12 07 beslutat att godkänna ”Förslag till ändring av lagen om jakt och viltförvaltning och lag om naturbeskydd”. I den nya lagen som är en ramlag vilket innebär att Miljö Läs mer…