Finland tar ett beslut om jakt på storvilt med pilbåge.

Finlands Parlament har den 20e juni ändrat Jaktlagen så att det nu är möjligt att jaga vitsvanshjort, dov och kronhjort, vildren, mufflon och vildsvin med pil och båge.

Jaktförordningen är inte klar i skrivande stund men intentionen är att ett skjutprov kommer att krävas av de framtida bågjägarna vidare kommer regelverket innebära en vidareutbildning av provledare för de kommande kompetensproven.

Jaktförordningen planeras att bli klar under hösten 2017, under tiden har den som önskar jaga rådjur med pil och båge dispens från kravet att ha genomfört skjutprovet till den 1 januari 2018.

I Finland har det alltid funnits möjlighet att jaga med pil och båge. Redan 1993 reglerades jakten så att den i princip gällde småvilt, I April 2001 reglerades jakten så att man även kunde jaga rådjur och bäver efter att det Finska Bågjägareförbundet har gemensamt och under en tid arbetat för en förändring av lagen. Gårdagens beslut kom efter ett flertal års samarbete mellan det Finska Jägareförbundet och det Finska Bågjägareförbundet.

Anders Gejer

Kategorier: Nyheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Nyheter

Medlemsavgift 2018

Gott nytt år. Nu börjar det bli dags att betala medlemsavgiften för 2018. Betalningsinformation

Nyheter

IBEP kurs i Kalmar

Det planeras en IBEP-utbildning i Kalmar 3-4 februari 2018. 3-4 februari 2018 /Lördag-söndag Kursansvarig Ulf Backman Tel:0705251837 För att anmäla dig betalar du in på Plusgiro 495 61 24-4 Om du inte är medlem: 2998:- Läs mer…

Nyheter

Danmark jagar hjort hösten 2018

Danska Folketinget har idag 2017 12 07 beslutat att godkänna ”Förslag till ändring av lagen om jakt och viltförvaltning och lag om naturbeskydd”. I den nya lagen som är en ramlag vilket innebär att Miljö Läs mer…