Svenska BågjägareförbunderOm förbundet

Svenska Bågjägareförbundet (SBJF) bildades 1986 och har sedan dess vuxit snabbt med medlemmar över hela landet. Ett tiotal lokalklubbar finns idag anslutna till förbundet som bedriver tävling, tränings och utbildningsverksamhet. SBJF är som medlem i den europeiska bågjägare federationen (EBF) samt den internationella bågjägare förbundet (WoBA) mycket väl informerad i det internationella läget vad gäller jakt med pil och båge.

Mål: forbundet 2Verka för en utveckling av jakt med pil och båge i Sverige genom information till berörda myndigheter och allmänhet. Utbilda bågjägare både teoretiskt och praktiskt. Bistå myndigheter och organisationer i frågor rörande jakt med pil och båge.  Vi kan hjälpa dig som bågjägare med: Olika specialutbildningar och kompetenshöjande kurser samt rena utbildningar för att avlägga IBEP - den internationella bågjägare utbildningen. Dessutom har vi möjlighet att hålla den Danska specialkursen i Sverige. Vi håller även andra kurser med anknytning till bågjakt. Flera av våra lokala klubbar arrangerar ett antal mycket realistiska jaktstigar med viltfigurer i naturlig storlek, ofta så kallade 3D-mål. Vår tidning BågJägaren utkommer med 2-4 nummer per år. Den behandlar jaktliga och tekniska aspekter på jakten med pil och båge, jaktartiklar med äventyr från jordens alla hörn, de senaste prylarna och sist men inte minst håller den ett vakande öga på utvecklingen här hemma och internationellt.

Medlem:
Ett medlemskap i Svenska Bågjägareförbundet ger dig möjlighet att träffa likasinnade och att lära dig mer om en oerhört fascinerande jaktform. Ett medlemskap ger ett starkare förbund som aktivt kan verka för bågjakt i Sverige.

European Bowhunting Federation: www.europeanbowhunting.org

 

Kolla på sidan om medlemskap för att få information om hur get går till att bli medlem.

 

Förbundets adress:
Svenska Bågjägareförbundet
C/O Persson
Bergmästarvägen 42
713 33 Nora

Bli medlem!

Stöd införandet av bågjakt, spridning av korrekt (saklig och vetenskaplig) information samt utbildning av bågjägare.

Bli medlem nu!

Enkätfråga

Jagade du med pilbågen under senaste jaktsäsongen?

Berätta om dina upplevelser

Skicka in berättelsen av dina upplevelser och bifoga ett antal bilder.

Det kommer alla medlemmar tillgodo!

Vi kan lägga ut det på hemsidan eller ha en artikel i tidningen.

Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vill du annonsera ?

... på vår hemsida?
eller
... i vår förbundstidning?

Hör av dig!