Danska Folketinget har idag 2017 12 07 beslutat att godkänna ”Förslag till ändring av lagen om jakt och viltförvaltning och lag om naturbeskydd”. I den nya lagen som är en ramlag vilket innebär att Miljö och matministern kan bland annat fastställa regler om falkenering, förslaget innebär också att man kan starta ett fyraårigt försök med pilbågsjakt på kron, dov och sikahjort under hösten 2018.

Fotograf: Marcus de Zayo Hallquist

Dennis Havsanger, ordförande på Danska Bågjägareförbundet och Vise president för Europeiska Bågjägareförbundet (EBF) är extremt nöjd med Folketingets snabba behandling av lagen. Han är också mycket nöjd med det stöd han fått under processen av medlemsnationerna inom EBF.

 

 

Kategorier: Nyheter

Relaterade inlägg

Nyheter

Medlemsavgift 2018

Gott nytt år. Nu börjar det bli dags att betala medlemsavgiften för 2018. Betalningsinformation

Nyheter

IBEP kurs i Kalmar

Det planeras en IBEP-utbildning i Kalmar 3-4 februari 2018. 3-4 februari 2018 /Lördag-söndag Kursansvarig Ulf Backman Tel:0705251837 För att anmäla dig betalar du in på Plusgiro 495 61 24-4 Om du inte är medlem: 2998:- Läs mer…

Nyheter

Dansk motion om hjortjakt med båge.

Danska regeringen lägger fram ett förslag om jaktlag. Klicka på länken för att läsa om vad som händer inom bågjakten i Danmark.